Kaupunki

Lähiö

Hetken pako betonista

Kävelin lähiön halki metsään. Oli päästävä hetkeksi pois betonin keskeltä, että saisin ajatukset pysähtymään, ja jotta uusia voisi syntyä. Istuin penkille, joka oli laitettu metsän laitaan, ja seurasin lähiötä hetken etäältä.

Sireeni

Oli rauhallinen iltapäivä. Läheisestä puistosta kuului lasten riemu, joku taisi tehdä maalin, sitten sireenin ulvonta alkoi lähestyä. Ensimmäinen ajatukseni oli. Tappelivatko päihtyneet, vai tarvitsiko joku vanhustentalossa taas ambulanssia? Enköhän kuule puskaradiosta, mitä on tapahtunut.

Liikekeskus

Liikekeskus oli täynnä väkeä. Vartija nojasi laiskasti kaiteeseen samassa kohtaa kuin aina. Pizzerioista leijui lähiölätyn rasvainen tuoksu. Vakio vanhukset olivat penkeillä vaihtamassa päivän kuulumisia, ja nuoriso herättämässä pahennusta pelkällä läsnäolollaan.

Lähiönkuppila

Avoimesta baarin ovesta kantautui musiikkia. Vuodenajanvaihteen kuuli karaoke valinnoista, sillä Synkimpien iskelmien sesonki oli vaihtumassa astetta iloisempaan.

Erakko

Kerrostalo on erakon asumismuoto. Kuulee ympärillään elämisen äänet ollen silti irrallaan.

Keskusta

Kävely joella

Kävelin joen vartta pitkin. Katsoin kaupunkia, ja huomasin kuinka kaunis se on ilta-auringossa. Vasta silloin tajusin, kuinka kauan olin kulkenut sumussa näkemättä ympärilleni.

Toripäivä

Torilla oli täysi kuhina. Välistä huudot rikkoivat äänimassan samalla, kun katusoittajat toivat oman lisänsä äänimaisemaan. Esiintyjien ja kauppiaiden välinen kilpailu sähköisti tunnelman.

Yössä

Kaupunki lipui oranssista mustaan. Pääosa asukkaista vetäytyi koteihinsa samalla, kun yöeläjät alkoivat kömpiä ulos koloistaan. Kaikilla heistä oli omat syynsä, sille miksi elivät öisin. Toisilla työ, joillakin taas oma luontainen rytmi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *